Коментар ГО "Прогресильні" щодо освітніх змін в уряді

Кадрові ротації у сфері державного управління в умовах воєнного стану - це завжди виклик. Це завжди широкий розголос. Суспільство, зі зрозумілих причин, дуже чутливе до таких змін, особливо освітянське середовище.
Прогресильні
Активісти(-ки) команди Прогресильні
Сьогодні маємо нового міністра освіти та нового/ старого Віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

Ми сподіваємось, що такі ротації матимуть позитивний вплив на розвиток освіти.
Водночас Прогресильні наголошують на необхідності впровадження усталеної практики відкритої та дискурсивної оцінки діяльності попередніх очільників міністерства. Мова не йде про політизацію цієї оцінки.

Це питання реального фідбеку від освітян та громадськості. Такі практики мають бути нормою у живому процесі взаємодії освітніх стейкхолдерів.

Звісно, для того, щоб суспільство транслювало об'єктивні оцінки щодо діяльності міністра освіти, відповідних ротацій й, що важливо нині, артикулювало позитивні очікування від новопризначенних, вкрай необхідною є системна горизонтальна комунікація всіх представників освітньої галузі.

Є сподівання, що нове керівництво пріоритезує першочерговість широкої публічної взаємодії МОНУ з усіма стейкхолдерами освітнього процесу. Зокрема Прогресильні готові долучитись до розробки форматів та артикулювання пропозицій порядку денного майбутньої взаємодії.

Прогресильні переконані, що освіта нарешті матиме для держави стратегічне значення не на словах, а у конкретних діях. Це є, дійсно, засаднича галузь для формування майбутнього пост-воєнної України.

Нові призначення є реальним вікном можливостей для формування прогресивного вектора розвитку освіти.

Це інновації, цифровізація й утвердження принципу пріоритетності потреб освіти й освітян.
Надважливо, щоб ці позиції не були зведені до формування суто технологічної складової, софту абощо, а розбудовувались на засадах пріоритетності всебічного розвитку особистості в Україні.
БІЛЬШЕ
КОРИСНОСТЕЙ
21.03.2023
Did you like this article?