SUMMIT ПРОГРЕСИЛЬНИХ ОСВІТЯН 2023: Стійкість через мережування

Другого грудня в Києві відбувся Summit Прогресильних освітян 2023. Про теми, які стали частиною заходу, акценти спікерів та досягнення ком'юніті в цьому році, читайте в нашому матеріалі
Оксана Чуб
Начальниця відділу сприяння працевлаштуванню "Перспектива" у КНЕУ ім. Вадима Гетьмана


Цьогоріч Summit Прогресильних освітян 2023 відбувся в засніженій столиці, незважаючи на тривоги і обстріли агресора. Це вже другий підсумковий захід діяльності ГО «Прогресильні» в такому форматі.

Освітяни вкотре продемонстрували свою стійкість до будь-яких випробувань, тому відстань до Києва не стала перешкодою для 160 викладачів, які прибули на Саміт з різних куточків України, а ще понад 240 учасників долучились онлайн.

Програма була дуже насиченою, сповнена сюрпризами, топовими спікерами і цікавими гостями.
До учасників звернулися депутати Європарламенту: Жоао Альбукерке та Доменек Руїс Девеса.
Жоао Альбукерке наголосив на важливості громадянської освіти, як інструменту побудови громадянського суспільства, а також необхідності сучасних методик викладання.
А Доменек Руїс Девеса висловив солідарність з українським народом та наголосив на підтримці європейської спільноти.
Приємною несподіванкою для всіх присутніх став очний виступ Фелікса Гетта, директора Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Республіці Молдова. Фонд є давнім партнером прогресильної спільноти і без його підтримки подібні заходи були б просто неможливі.
Богдан Ференс, засновник Прогресильні та незмінний модератор, впродовж саміту підтримував живу дискусію спікерів, учасників у залі, гостей онлайн та акцентував на основних думках, ідеях та очікуваннях. Дискутували про чергові освітні нововведення та їх синхронізацію, можливі варіанти підсилення освітян і студентів на місцях та тих, хто перебуває за кордоном аби їх не втратити, а ще про переміщені заклади освіти, виклики та підтримку профтехосвіти й викладацьку діаспору.
Слід наголосити, що підсумки Summit Прогресильних освітян 2023 красномовно свідчать про активний розвиток прогресильної спільноти.

А цифри і справді значущі — прокачали понад 2000 викладачів і 300 000 охопили під час онлайн-включень, а це 41 формат прокачки та активісти з 25 областей країни. Крім того, слід підкреслити інтерес спільноти до підвищення кваліфікації. Так, на крайній курс під назвою «Штучний інтелект майбутнє освіти» зареєструвалось 4600 учасників.
Без зайвої скромності хочеться виділити створення 30 «Острівців прогресильності» в різних закладах освіти впродовж 2023 року. Звісно, це були амбіційні плани, але точно неочікувані такі приємні результати. Це свідчить про готовність освітян мережуватись та об'єднувати активістів у своїх освітніх закладах.

Ще одним новим форматом для організації стала студентська практика. Так, 48 студентів з 5-ти закладів вищої освіти отримали практичні навички для своєї подальшої професійної реалізації.
Отже, приємно відзначити, що 2023 рік видався плідним для ГО «Прогресильні» за всіма напрямами і на кінець року організація налічує вже 589 офіційних членів і чисельність зростає з кожним днем.
Родзинкою Summit Прогресильних освітян 2023 став ексклюзивний майстер-клас «Як говорити, щоб слухали та хотіли почути ще?» від викладачки «Культури мовлення в ефірі радіо та ТБ» Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого та ведучої інформаційного марафону на телеканалі «Freedom», Кароліни Король.
Пані Кароліна поділилася особливостями роботи у прямому етері, секретами вдалого діалогу ведучих з тим, щоб зацікавити глядача. Розповіла, як правда конкурує з фейками і, як цьому зарадити. А ще, про основні помилки спікерів прямих етерів, про те як надати правді харизми і деякими професійними рецептами відновлення та збереження голосу.
Продовженням програми стало обговорення умов членства в ГО у 2024 році. Більшістю голосів прийняли рішення залишити суму членських внесків нефіксованою.
Звісно, фіналом заходу стала церемонія вручення сертифікатів на знак причетності кожного учасника до якісних змін в освіті.
Попри те, що офіційно Summit Прогресильних освітян 2023 завершився 2 грудня актив продовжив роботу і на другий день. Там були представлені проміжні результати опитування студентів про те яким є для них прогресивний викладач, а також попрацювали над розробкою стратегічних планів на 2024 рік.
Команди побрейншормили та представили результати за такими напрямами: Членство. Острівці. Комунікація. Партнерство. Профтех. Курси. Захист прав. Студенти.
Перший з намічених пунктів плану вдалось реалізувати впродовж тижня після Саміту. Емоційні фото та надихаючі дописи учасників у соціальних мережах стали мотиватором для інших освітян доєднатись і стати членами ГО «Прогресильні».

До зустрічі на хвилі прогресильності!
БІЛЬШЕ
КОРИСНОСТЕЙ
19.12.2023
Did you like this article?