ГО «Прогресильні» взяла участь у Круглому столі

19 січня 2024 р. представники ГО «Прогресильні» – засновник Богдан Ференс і співкоординаторка напряму «Фандрайзинг» Тетяна Коноваленко взяли участь у Круглому столі «Teachers' Education and Upskilling in Ukraine», організованому в рамках проєкту «War for Talent in Ukraine»
Прогресильні
Активісти(-ки) команди Прогресильні
Учасники Круглого столу обговорили проблеми і можливості адаптації системи підготовки майбутніх вчителів в Україні під час війни; стратегії, які мають використовуватись для підготовки конкурентоспроможних і ефективних фахівців; комплексу вмінь, які мають бути властивими їм.

Представники «Прогресильних» презентували комплексне бачення обговорюваної проблеми, оскільки задля її актуалізації і вирішення громадською організацією було проведено низку заходів упродовж 2022-2023 рр.
Богдан Ференс поділився досвідом діяльності ГО «Прогресильні», навів приклади підготовки і упровадження якісних освітніх продуктів та послуг для підтримки і підвищення кваліфікації освітян, залучення представників інших галузей для вироблення в них універсальних компетентностей. Лідер «Прогресильних» виокремив найбільш успішні кейси реалізації діяльності ГО, як-от «Тренінг для тренерів»; «Ретріт Кемп для переміщених освітян» в рамках проєкту профінансованого ГО «German Marshall Fund»; спільний із Міністерством цифрової трансформації курс підвищення кваліфікації «Штучний інтелект – майбутнє освіти» з 4600 учасників. Богдан наголосив на необхідності підтримки тих освітян, які найбільше постраждали від війни; створенні можливостей для здобуття додаткових кваліфікацій, щоб викладачі змогли залучатися до інших сфер, саме тоді коли рівень заробітних плат низький і престижність професії втрачається. Його ключова теза стосувалася фінансування в рамках міжнародної допомоги для забезпечення потреб освітян і прозоре розподілення надходжень, що дозволить більшій кількості ЗВО і громадським організаціям бути залученими до відновлення якості освіти.
Тетяна Коноваленко поділилася досвідом функціонування свого ЗВО під час війни як проректор з наукової, інноваційної роботи та міжнародної співпраці Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та успішними проєктами співпраці українських громадських організацій з українськими університетами. Вона навела приклади наявних в Україні програм вдосконалення підготовки майбутніх вчителів англійської мови і підкреслила необхідність створення таких програм для вчителів інших навчальних дисциплін. Тетяна наголосила на ролі громадських організацій в організації комплексних заходів із соціально-емоційної і психологічної підтримки освітян (ГО«Прогресильні»), практичної підготовки здобувачів вищої освіти (ГО «Освіторія») та звернула увагу присутніх на гострій потребі започаткування в Україні національних програм комплексної підтримки освітян і збереження людського капіталу, насамперед молоді.
Ініціаторами заходу були Аліна Абакумова, проєктна менеджерка «Emerging Europe»; Andrew Wrobel, партнер «Emerging Europe», лідер «Tech Emerging Europe Advocates initiative».

Також до заходу долучилися Богдан Костів, аналітик даних в «Emerging Europe»; Євген Кудрявець, перший заступник Міністра освіти і науки України; Ірина Задорожна, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Тернопільського національного педагогічного університету.
БІЛЬШЕ
КОРИСНОСТЕЙ
29.01.2024
Did you like this article?